Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Μαυρομάτικα φασόλια

Υλικά:
  • 1 συσκευασία μαυρομάτικα φασόλια 
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη 
  • 2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας διαλυμένος σε 1/4 φλιτζάνι νερό 
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη 
  • 2 φύλλα δάφνης 
  • 1 κουτάλι  αλάτι 
  • 1 ματσάκι μάραθο 
  • 1 ματσάκι άνηθο

Εκτέλεση:
  • Πλένουμε τα μαυρομάτικα σε σουρωτήρι
  • Με το μισό λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά  ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν
  • Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα και ανακατεύουμε
  • Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ και νερό για να καλυφθούν τα φασόλια
  • Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης
  • Σιγοβράζουμε μέχρι τα φασόλια να μισομαγειρευτούν
  • Αλατίζουμε και ρίχνουμε τον άγριο μάραθο και τον άνηθο)
  • Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γίνουν τα φασόλια τρυφερά
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό και σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου