Υλικά:
- 1 συσκευασία μαυρομάτικα φασόλια
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας διαλυμένος σε 1/4 φλιτζάνι νερό
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτάλι αλάτι
- 1 ματσάκι μάραθο
- 1 ματσάκι άνηθο
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τα μαυρομάτικα σε σουρωτήρι
- Με το μισό λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν
- Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ και νερό για να καλυφθούν τα φασόλια
- Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης
- Σιγοβράζουμε μέχρι τα φασόλια να μισομαγειρευτούν
- Αλατίζουμε και ρίχνουμε τον άγριο μάραθο και τον άνηθο)
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γίνουν τα φασόλια τρυφερά
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου